• RU
 • Înlocuirea uleiurilor și lichidelor

  Comandați un serviciu

  *câmpuri obligatorii pentru completare

  Orice sofer doreste ca automobilul sau sa aiba o durata de exploatare cat mai mare. Functionarea normala a automobilului depinde si de calitatea uleiurilor si lichidelor din diverse sisteme ale acestuia. Aici distingem uleiul din motor, lichidul din cutia de viteze, uleiul din sistemul de franare, antifrizul si alte lichide. Este foarte important ca acestea sa fie schimbate cu regularitate, pentru a evita defectiuni serioase. De asemenea, schimbarea uleiului si fluidelor auto trebuie incredintata specialistilor.

  Iata unele aspecte la care trebuie de atras atentia, pentru a va da seama ca este nevoie de schimbare:

  1. nivelul de ulei in motor;
  2. prezenta lichidelor in sistemul de franare, radiator si rezervorul de spalat;
  3. presiunea in cauciucuri;
  4. starea acumulatorului;
  5. nivelul de ulei in transmisie.

  Schimbarea uleiurilor si lichidelor

  Am stabilit ca este important de schimbat periodic uleiurile si lichidele dintr-o masina. Sa vedem acum, mai concret, cand si cum trebuie de facut acest lucru, in dependenta de tipul de ulei sau lichid:

  1. Inlocuirea uleiului motorului - trebuie de schimbat periodic. Daca nu veti face acest lucru, motorul se va defecta. Distingem 3 tipuri de ulei de motor (mineral, semisintetic, sintetic). In cazul uleiului mineral, acesta trebuie schimbat la fiecare 4500 km, semisintetic - 8000 km, sintetic -12 000 km. Lucrul va costa cca 160 lei.
  2. Schimbarea uleiului in cutia de viteze. Acest lucru trebuie de facut cand automobilul dumneavoastra atinge 7 500 km. Se admite de ajuns la cifra de 15 000 km. Pretul procedurii va fi in jur de 250 lei.
  3. Schimbarea antifrizului. Lichidul respectiv apara de supraincalzire. Este foarte important ca nivelul acestuia sa nu scada. Pretul procedurii va fi de 200 mdl.
  4. Schimbarea lichidului de franare se poate de facut odata in doi ani. Daca lichidul are o culoare intunecata, acesta este un semn ca trebuie de facut schimbarea acestuia. Lucrul va costa in jur de 200 de lei.
  5. Schimbarea lichidului de servodirectie. Daca volanul este dificil de manevrat, inseamna ca trebuie de schimbat acest lichid. Este recomandabil de schimbat lichidul la 75 000 km. Pretul inlocuirii este 180 lei.

  Unde pot sa ma adresez referitor la schimbarea uleiului si a altor lichide din automobil?

  Veniti la cauciucuridevara! La noi lucreaza o echipa de adevarati profesionisti, care sunt mereu gata sa sara in ajutorul dumneavoastra. Noi va consultam cu privire la orice problema. Vom face diagnosticare si vom rezolva orice problema legata de exploatarea automobilului dumneavoastra, inlcusiv si reparatia motorului. Puteti beneficia de preturi avantajoase. Pentru noi este foarte important ca acestia sa ramana multumiti. Convingeti-va personal de asta. Veniti la noi! Nu o sa va para rau.

  Autoservice nostru
  Înlocuirea uleiurilor și lichidelor 1Înlocuirea uleiurilor și lichidelor 2Înlocuirea uleiurilor și lichidelor 3Înlocuirea uleiurilor și lichidelor 4Înlocuirea uleiurilor și lichidelor 5Înlocuirea uleiurilor și lichidelor 6
  Comandați un serviciu

  *câmpuri obligatorii pentru completare