• RU
 • Înlocuirea debitmetrului de aer

  Comandați un serviciu

  *câmpuri obligatorii pentru completare

  Ce este un debimetru? Sa ne clarificam impreuna! Debimetrul este un senzor de masurare a volumului de aer consumat. Acesta este instalat la motoarele de combustibil si diesel, si se afla in tevile de admisie ale colectorului. Debimetrul infomeaza blocul electronic de comanda a motorului despre cat aer nimereste in motor. Datorita acestor date, blocul (unitatea centrala de comanda) decide care este cantitatea necesara a amestecului combustibil - aer. Exploatarea automobilului cu debimetrul defectat este strict interzisa, se recomanda inlocuirea debimetrului de aer in astfel de cazuri.

  Semnele uzurii debimetrului

  Este foarte important de a inlocui debimetrul la timp. Daca acest lucru nu e facut atunci va creste consumul de combustibil, vor avea de suferit supapele si peretii cilindrilor, de asemenea si multe alte elemente pot avea de suferit. Asadar, atrageti atentia la semnele de uzura a debimetrului:

  1. - Motorul cu greu se porneste. De asemenea, se opreste des;
  2. - Scade puterea motorului;
  3. - Turatii nereusite;
  4. - Marirea numarului de turatii sau scaderea lor;
  5. - Probleme cu pornirea;
  6. - Motorul functioneaza cu intreruperi;
  7. - Scade consumul de combustibil;
  8. - S-a aprins indicatorul “checkengine”;
  9. - La turatiile mari, motorul poate trece in regim de avarie.

  Etapele procedurii

  Procedura de inlocuire a debimetrului trebuie incredintata doar lucratorilor unui service. Doar asa puteti fi sigur ca debimetrul va fi inlocuit fara probleme si va functiona eficient. Etapele inlocuirii:

  1. - Se deschide capota;
  2. - De pe senzor este scos orificiul electric;
  3. - Scoatem clema ondulatiei de cauciuc;
  4. - Se scoate senzorul, desuruband suruburile ce-l tin de carcasa filtrului de aer;
  5. - Se instaleaza un senzor nou si este fixat bine cu suruburi;
  6. - Este pusa clema ondulatiei la loc si orificiul electric;
  7. - Pentru cateva minute se scoate clema acumulatorului, pentru a reseta programa. Astfel, toate erorile vor fi eliminate!

  Inlocuirea debimetrului va costa de la 279 de lei.

  Inlocuirea debimetrului de aer in Chisinau

  Cauciucuridevara este un centru de deservire, unde va puteti uita de toate problemele ce tin de vehicul! Vizitati-ne, nu o sa va para rau! Aici va veti de un suport enorm referitor la inlocuirea debimetrului de aer. Specialistii nostri au o mare experienta in asa tip de lucrari. Noi prestam servicii de calitate inalta, care sunt accesibile tuturor. Cu noi, inlocuirea debimetrului de aer este cea mai sigura! Nu va vine sa credeti? Vizitati-ne! Va asteptam cu mare drag!

  Autoservice nostru
  Înlocuirea debitmetrului de aer 1Înlocuirea debitmetrului de aer 2Înlocuirea debitmetrului de aer 3Înlocuirea debitmetrului de aer 4Înlocuirea debitmetrului de aer 5Înlocuirea debitmetrului de aer 6
  Comandați un serviciu

  *câmpuri obligatorii pentru completare

  Toate serviciile noastre